Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Az első haladó tréningen begyakoroltuk a fegyver tokból történő kirántását, csőre töltését célra emelését és az elsütését. Eddig egy célpontra adtunk le lövéseket, most tegyük ezt kettőre!

Feladat:

A tárba 2 db lőszert tárazzunk, tegyük a tárat a fegyverbe azt pedig a tokba. Jelzésre rántsuk ki a tokból a fegyvert töltsük csőre majd mind a két célpontra adjunk le 1 – 1 lövést! A célok a már megszokott A/4 – es fehér lapok legyenek, a célok távolsága 10 méter maradjon egymástól a célok távolsága minimum 3 méter legyen.

Ez a feladat már picit bonyolultabb, több dologra kell közben figyelni, de hát ez a szépsége a dolognak. Az előző feladat esetében egy célpontunk volt most kettő és viszonylag távol is vannak egymástól, ez okozhat némi problémát. Mi is lehet itt a gond? A problémát az okozza, hogy ha már rálőttünk az első célpontra akkor onnan milyen tempóban húzzuk át a fegyverünket a másik célpontra! Ha lassan tesszük akkor nagy lesz az idő veszteség ám kisebb a hiba lehetőség, ha gyorsan húzzuk a fegyvert a két célpont között akkor ugyan nyerhetünk némi időt, de a mozdulatban benne van a veszély, hogy akaratlanul is a célponton túl húzzuk a fegyvert a lendület miatt és a lövést a céltól jobbra engedjük el és az sajnos jobbra el is kerüli azt!

A gyors fegyver célpontra kiszúrásánál illetve a gyors oldalt mozgatásánál nyújtott kezek esetében számolnunk kell az úgynevezett „ ostor csapással „ ! Az akkor következik be ha dinamikusan szúrjuk a fegyvert a célpontra és a végpontba érkezés pillanatában a fegyver csap egyet jobbra illetve balra is! A sebesség miatt annyira ez nem látványos elmozdulás, de sajnos ott van. Pár centiről beszélünk ennél a jelenségnél, de az a pár centi a csőtorkolattól 10 méterre már akár 30 – 40 centi mellélövést is okozhat. Elkerülni úgy lehet ezt a problémát, ha a lövész dinamikusan szúrja a fegyvert a célpontra, majd a végpontba kiérkezést követően pár tized másodpercet vár a lövés előtt ameddig a fegyver beáll a megfelelő irányba.

Azt gondolom, hogy mint eddig sok esetben az „ ARANY KÖZÉP ÚT „ lesz a megfelelő! Olyan sebességgel mozgassuk a fegyverünket a két cél között, hogy uralni tudjuk azt de még sebessége legyen és pontosan a célpontra tudjuk irányítani a lövés pillanatában!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088816
MaMa22
TegnapTegnap26
A hétenA héten157
A hónapbanA hónapban376