Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Ez idáig álló helyből adtuk le a lövéseket. Lassan a fegyver biztonságunk és a gyakorlottságunk meg engedi, hogy két lövés között pozíciókat váltsunk. Nem kell nagy dolgokra gondolni első körben. Ha szisztematikusan begyakoroljuk a fél térdelő illetve fekvő testhelyzeti pozíciók felvételét, illetve a pozíciók elfoglalása közbeni helyes fegyvertartást, akkor a biztonságnak illetve az eredményességnek is határozottan jó teszünk!

1 lépés: TÉRDELŐ POZÍCIÓ

Tartsuk a fegyverünket a cél irányába, jobb kezes lövészt figyelembe véve, bal lábunkkal lépjük előre egy lépést, és ezzel egy időben a jobb térdünket helyezzük a talajra! A térdelő pozíció elfoglalásánál igyekezzünk a térdünket óvatosan a talajra helyezni, mert egy egy apró kavics komolyan meg tudja zavarni a lövészt, ha rá huppan térddel. A fegyverünk a mozdulat során folyamatosan mutasson a cél irányába! Miután elfoglaltuk a megfelelő pozíciót, megkezdhetjük az irányzék rendezését a célponton, illetve ezt követően az elsütő billentyű feszítését.

2 lépés: FEKVŐ POZÍCIÓ

A feladatot álló pozícióból indítsuk! A fegyverünk a cél irányába mutasson, majd kezdjük a mozdulatot. Először a térdelő tartást vegyük fel, majd szabad kezünkkel támaszkodjunk a talajra, úgy, hogy közben a fegyvert tartó kezünk folyamatosan a célra mutasson és az ujjunkat semmi esetre se tegyük a mozdulat közben az elsütő billentyűre! Ha lehasaltunk, akkor mind két kezünket nyújtsuk előre a cél irányába és igyekezzünk minél gyorsabban az irányzékot rendezni a célponton! A felkarok illetve a könyök támaszkodik a talajon illetve extrém nagy távolságra lövés esetén az alkarok is a talajra kerülhetnek a megfelelő szög elérése céljából!

A gyakorlatot a kellő száraz tréningezést követően, amikor már minden mozdulatot biztonságosan begyakoroltunk, csak akkor hajtsuk végre éles lőszerrel, és akkor is lassan, időkorlát nélkül!

A gyakorlat befejezése után a szabad kezünkre támaszkodva először fél térdelő helyzetbe emelkedjünk úgy, hogy eközben a fegyvertartó kezünk az emelkedés során is megközelítőleg a cél irányába mutasson és az ujjunk véletlenül se legyen a sátorvason belül! A fél térdelő testhelyzet elérésekor már biztonságosan ellenőrizhetjük a töltetlenséget, illetve üríthetjük a fegyvert. Amennyiben egy lő feladat része a fekvő testhelyzet, akkor a felkelést követően tovább folytathatjuk a célok leküzdését illetve a más pozíciókból történő tüzelést a feladat befejezéséig.

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088261
MaMa22
TegnapTegnap68
A hétenA héten424
A hónapbanA hónapban1065