Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Elérkeztünk a kezdő tréningek azon szakaszába, ahol el kell indítanunk a fizikai edzéseket is! Sokan húzódoznak ezektől a tréningektől és persze kényszeríteni senkit nem lehet rá. Azt viszont tudni kell, hogy ha valaki a fizikai állapotát kellően felturbózza, akkor a lövéseinél határozottan komoly előnyökhöz fog jutni a lusta lövészekkel szemben!

A sportboltokban szerintem már mindenki találkozott a "marokerősítő gumikkal"! Nekem a kék színű vált be a legjobban, mert kellő ellenállást tanúsít a nyomkodás közben. A tévénézéssel párhuzamosan végzett 20-as sorozatokban végrehajtott nyomkodása már pár hét alatt látványos erőnövekedést mutat a lövész markán!

Lehetőleg mindenki tapasztalja ki, hogy az ismétlésszám mennyire veszi igénybe az ujjait, és ehhez igazítsa a darabszámot! A túl sok ismétlés ínhüvelygyulladást okozhat, ami hátráltatja a lövészt. A kevés ismétlés pedig nem eléggé hatékony. Sajnos nem tudok darabszámot mondani a gyakorlathoz, mert ahány lövész, annyiféle erőállapot!

A marokerősítéssel párhuzamosan folytassuk az időkorlát nélküli célzott lövések leadását az edzéseken! Sajnálatosan nem ezek a gyakorlatok a legélvezetesebbek, viszont ha kihagyjuk vagy elhanyagoljuk őket, akkor a fejlődésünk messze nem lesz olyan gyors, mint amilyen lehetne és a hiányosságok is napi szinten fognak visszaköszönni!

Ne feledjük! A lövészsport drága sport. Csináljuk rendesen, aknázzunk ki minden lehetőséget magunkból, hogy később ne érezzük elvesztegetett időnek és kidobott pénznek a ráfordított időt és az anyagi javakat!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088260
MaMa21
TegnapTegnap68
A hétenA héten423
A hónapbanA hónapban1064