Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

 

Elérkeztünk hát idáig!  

Nagyjából 1000 lövéssel a hátunk mögött, már egész jól megismertük a fegyverünket, a fizikai állóképességünk is, ami a lövész sport hatékony műveléséhez szükségeltetik, viszonylag jól fejlődik. Kellően sokat forgattuk a fegyverünket, hogy az újdonság varázsa elmúljon és a hatékony edzésmunka vehesse át a szerepet. Az erre az edzésünkre szánt 100 lőszerünket az alábbi módon használjuk fel!

Tíz lövést már csak az illendőség kedvéért adjunk le időkorlát nélkül 10 méter távolságból a már jól megszokott A/4-es fehér lapra, amire egy 10 centis kört rajzoltunk. A következő feladatnál szintén 10 lőszert használjuk ugyanerre a célpontra, de igyekezzünk olyan sebességgel lőni, amit tudunk kontrollálni, de a sebesség tekintetében már közelítsünk a hibahatár felé!

Ezt követően 1 lőszert tárazzunk, majd helyezzük a tárat a fegyverbe a fegyvert a fegyver tokba. Saját magunknak adjunk jelzést és a fegyvert rántsuk ki a tokból, majd a cél irányába tartva töltsük meg és adjunk le egy lövést a fehér lapra, ugyan csak 10 méter távolságból. Ezt 10 szer ismételjük, és minden ismétlésnél próbáljunk egy picit gyorsítani a mozdulaton illetve a lövésen. Ezt a mozdulatot lőszer nélkül "száraz edzés" keretében egy üres szobában a töltetlenség ellenőrzést követően bármikor megtehetjük és meg is kell tennünk.  

A LÖVÉSEK VÉGREHAJTÁSI IDEJÉN GYORSÍTANI ÚGY FOGUNK TUDNI, HA A MOZDULATOKAT, AMIK SZÜKSÉGESEK A VÉGREHAJTÁSHOZ, FELGYORSÍTJUK! FELEJTSÜK EL, HOGY , A FEGYVER ELSÜTÉSÉN GYORSÍTSUNK! A LEGNAGYOBB HIBÁK SZINTE MINDEN ESETBEN ABBÓL SZÁRMAZNAK, HOGY AZ ELSÜTŐ BILLENTYŰT A LÖVÉSZ A TUDÁSÁHOZ KÉPEST GYORSABBAN HÚZZA LE MINT AHOGY AZT A GYAKORLOTTSÁGA MEGENGEDNÉ!

A fegyver elővétele, töltése, célpontra kiszúrása az a mozdulat, aminek a felgyorsításával nem okozunk problémát. Nyilván ha a mozdulatok gyorsak de szétesnek akkor a hatékonyság sérül és a lövések lassabban és pontatlanabbul kerülnek leadásra mint ahogyan szeretnénk, de ez most a mozdulatok begyakorlásáról szól és nem feltétlenül a gyorsításukról.  

A maradék lőszerünket szánjuk erre a gyakorlatra és egyesével tárazva használjuk a mozdulatok begyakorlására beégetésére. Azt gondolom, hogy aki végig haladt ezeken a gyakorlatokon és kellően odafigyelt, az sikeresen megtanulta azokat az alap mozdulatokat, technikákat, aminek a birtokában már biztonságosan és hatékonyan tud csatlakozni a haladó tréningekhez! Mindenkinek további sikeres és élvezetes és nem utolsó sorban biztonságos edzéseket kívánok a haladó tréningeken!  

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088261
MaMa22
TegnapTegnap68
A hétenA héten424
A hónapbanA hónapban1065