Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Amikor valaki elhatározásra jut, hogy sportlövészettel szeretne foglalkozni, több döntést is meg kell hoznia!

  1. A lövészet mely ágával szeretne foglalkozni? (ez leszűkíti a megvásárolni kívánt fegyverek körét)
  2. Mekkora költségvetésből hajlandó gazdálkodni, amikor fegyvert vásárol, illetve amikor az edzéseit szervezi? Mekkora összeget hajlandó felhasználni a folyamatos edzésének biztosítására?
  3. A lőfegyverrel történő versenyzés, illetve a felkészülések során hajlandó-e kemény fizikai edzéseket végrehajtani szisztematikusan, az eredmények elérése céljából?
  4. Képes-e az edzései, illetve versenyei során maximális odafigyelésre, akár hosszabb távon is? (ez biztosítja a folyamatos fejlődés lehetőségét, illetve segít megelőzni a baleseteket)

Ezek az alap kérdések, amikben döntést kell hoznia annak, aki a lövész sporttal szeretne foglalkozni! Az idő előre haladtával természetesen nem feltétlenül kell leragadnia senkinek egy adott fegyvernemnél, de kezdőként mindenképpen javasolt egy fegyver fajtával kezdeni, és ha abból kiaknázásra került minden eredmény, akkor érdemes esetleg fegyvernemet váltani. Ha valaki kezdőként folyamatosan váltogatja a fegyvernemeket, akkor elaprózza az erőforrásait és egyik témakörben sem fog tudni kiemelkedő eredményt produkálni. Marad az "átlagos, lelkes amatőr" kategóriában!

FONTOS TUDNI!

Az eredmények a folyamatos gyakorlások mellett sem egyértelműen mutatnak egyenletes emelkedést! Az eredmények alakulásában sok olyan tényező is szerepet játszik ami a versenyzőtől független és befolyásolhatja az eredmények emelkedési görbéjét! Az eredményességi mutatóban jelentkezhetnek stagnálások, esetenként kisebb visszaesésék, ezek természetes folyamatok nem kell meglepődni rajtuk, fel kell ismerni az okokat és a folyamatos edzésekkel odafigyeléssel tökéletesen kontrollálni lehet az eseményeket!

A kezdők esetében a kellő odafigyelés mellett az első időszakban kimondottan gyors fejlődés mutatkozik! ( a nulláról nyilván nem akkora kunszt a 2 – re jutni )! Ez viszont azt a problémát vonja maga után, hogy nyilván valóan ezt az emelkedési görbét nem lehet a végtelenségig fokozni és ha a lövész ezt nem veszi figyelembe akkor az elő megtorpanás esetén nem tudja azt feldolgozni és elkedvetlenedik, mondván elérte a képességei csúcsát! Ez persze nem így van, de ő akkor ezt így érzékeli, és ha nincs segítsége aki segít túllendülni a holtponton akkor bizony sok esetbena lövész be is fejezi a lövész sportot motiváció hiányában!

GONDOLD ÁT EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT, ÉS HA ÚGY DÖNTESZ, HOGY BELEVÁGSZ, AKKOR LÉPJÜNK TOVÁBB!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088260
MaMa21
TegnapTegnap68
A hétenA héten423
A hónapbanA hónapban1064