Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Az előzőekben megtanultunk dupla lövést lőni egy célpontra, megismertük milyen erőhatások hatnak a fegyverre két egymást követő lövés leadása esetén. Most begyakoroljuk a dupla lövések leadását 2 célpontra! Az alapokat szimplán át kell emelnünk a dupla lövések témakörből illetve a több célpontra leadott 1 lövések témakörből!

Feladat:

A tárba 4 lőszert tegyünk, helyezzük a tárat a fegyverbe azt pedig a tokba. Jelzésre rántsuk ki a tokból a fegyvert és a célpont irányába tartva töltsük meg, majd adjunk le 2 – 2 lövést a két célpontra! A célok maradjanak a már jól bevált A/4 – es fehér lapok, a célok távolsága 5 méter legyen, egymástól a célok minimum 2 méterre legyenek! A gyakorlat során a végrehajtások sebességét igyekezzük növelni mindaddig, ameddig hibák nem jelentkeznek! Ha a lövések a sebesség miatt célt tévesztenek ( 1 – 2 lövés sorozatonként ) akkor vegyük vissza a tempót, mert elértünk a teljesítő képességünk határáig! A gyakorlatot addig ismételjük ameddig a tréningre szánt 100 löszerünk tart!

A teljesítőképességet illetve annak határát, igen komolyan ki lehet tolni, de ez majd a „ profi „ edzések anyaga lesz!

Ez a feladat ismét egy picivel összetettebb, figyelni kell a fegyver gyors elővételére, töltésére a célzásra illetve a dupla lövések során mutatkozó erőhatásokra, majd a két célpont közötti, gyors célpon áthelyezésre illetve az ismételt dupla lövések okozta erőhatások kezelésére! Nagyjából ilyenkor szokott az ember eszébe jutni, hogy de jó, hogy nem ilyen feladattal kezdődött a fegyverrel történő megismerkedés, mert tuti láblövés fegyver elejtés illetve szerencsésebb esetekben jó nagy mellélövések következtek volna be.

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

090034
MaMa19
TegnapTegnap32
A hétenA héten185
A hónapbanA hónapban672