Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Nehezítsünk kicsit. Ahogy haladunk előre, már mozgásokat is célszerű beiktatni a felaldatok közé. Mozgás közben még ne adjunk le lövéseket, inkább jelöljünk ki pozíciókat egymástól pár méterre, ahonnan lövéseket szeretnénk leadni, de először csak előre illetve oldalt mozgásokhoz igazítsuk a pozíciókat! Tárazzunk 10 lőszert és tegyük a tárat a fegyverbe, azt pedig a tokba. Egyelőre ez legyen az alap kezdő pozíció és indítsuk a feladatot!

Feladat:

A tárba 10 lőszert tárazzunk és töltsük meg a fegyverünket, majd helyezzük a tokba. Jelöljünk ki előre pozíciókat ahonnan majd lövéseket szeretnénk leadni, úgy hogy a legtávolabbi pozíció a céltól 20 méterre, a legközelebbi 9 méterre legyen, illetve oldal irányban is legyen 4 – 5 méter eltérés a célhoz képest. Jelzésre rántsuk ki a fegyvert a tokból és adjunk le egy lövést a célpontra. A célpont lehet papír illetve fém cél is! A lövés leadását követően induljunk meg a következő pozíció felé úgy, hogy közben a fegyver a kezünkben van és a csöve a lőirányba mutat folyamatosan. Mozgás közben a segítő kéz ne érintse a fegyvert! Ha beérkeztünk a következő pozícióba, emeljük a fegyvert a célpontra és adjunk le ismét egy lövést. Haladjunk végig a pozíciókon és mindenhonnan 1 lövést adjunk le. Ha van segítőnk, akkor érdemes a pozíciókat megszámozni és kérjük meg a segítőnket, hogy tetszőlegesen adjon, számunkra pozíciókat mi pedig minél gyorsabban igyekezzünk azokat elfoglalni és lövéseket leadni a célpontra azokból.

Ez a feladat, már egy viszonylag összetettebb feladat, ami nagyban segít begyakorolni a verseny feladatok során előforduló pozícióváltásokat, illetve a töltött fegyverrel történő mozgásokat! Ha akad segítségünk, akkor bizony ő jól meg fog tudni mozgatni minket illetve folyamatosan éberen tartja az agyunkat a gyors pozícióváltásokkal.

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088260
MaMa21
TegnapTegnap68
A hétenA héten423
A hónapbanA hónapban1064