Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

 

Ha már elértük, hogy a szórásképünk 7 méter távolságból leadott lövések esetén egy 10 centis körön belül legyen, akkor mérjük le az 5 leadott lövés össz idejét úgy, hogy közben ne siessünk! Kényelmesen, minden részletre figyelve adjuk le a lövéseinket. A lövések össz ideje legyen az alap kiinduló időnk a gyakorlásnál! Ismételjük a feladatot és próbáljunk az alap kiinduló időből elcsenni pár másodpercet. Ha a lövész az alap kiinduló időhöz képest minimum 40%-ot le tud faragni úgy, hogy közben a célterületen belül tudja tartani a lövéseit legalább 5 sorozaton belül, akkor felkészült a következő lépésre!

Lépjünk tovább!

A következő gyakorlathoz ismét egy fehér A/4–es lapra van szükség, amit 7 méterre helyezünk a lőállástól! Ellenőrizzük a töltetlenséget és ezt követően vegyük fel az alap állást (kakas megfeszítve, kétkezes fegyverfogással könyökök enyhén behajlítva, a fegyver csöve a lő irányban, ujjunk kint a sátorvason kívül). Viszonylag tempósan toljuk a fegyvert a célpont irányába és amikor az kiér a lövési pozícióba igyekezzük minél gyorsabban az irányzó berendezést a célpont közepére irányítva elsütni a fegyvert! Mivel lőszer nélkül hajtjuk végre a gyakorlat ezen részét jól látható lesz ha az elsütés pillanatában lefelé billen a fegyverünk csöve! Ezt a gyakorlatot addig kell ismételnünk, ameddig az elsütés pillanatában a fegyver csöve nem mozdul! Ez a gyakorlat hivatott segíteni begyakorolni a helyes elsütés technikáját. Ne felejtsük el, ahhoz, hogy gyorsan és pontosan célba találjunk az elsütő billentyű helyes használata elengedhetetlen!

Milyen alkotó elemekből is áll maga a LÖVÉS?

  • KÉZTARTÁS
  • LÁBTARTÁS
  • LEVEGŐ VÉTEL
  • CÉLZÁS
  • ELSÜTŐ BILLENTYŰ KEZELÉS
  • UTÁNTARTÁS

Ezen funkciók összessége alkotja a lövés folyamatát. Ha százalékosan szeretnénk lebontani, hogy az alkotó részek külön-külön milyen százalékkal vesznek részt a folyamatban, akkor a következőt kell szem előtt tartanunk! Az alkotó részek legfontosabbja az "ELSÜTŐ BILLENTYŰ KEZELÉSE", a célba találás tekintetében a szerepe 98%! A többi alkotó elem osztozik a maradék 2%-on! Ezért mindig ügyeljünk az elsütő billentyű kezelésére!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

090034
MaMa19
TegnapTegnap32
A hétenA héten185
A hónapbanA hónapban672