Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Elérkeztünk egy olyan szintre ahol már gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy a fegyverkezelésünk, lő biztonságunk már megfelelő. Nem gondolom, hogy már profik lennénk ettől, de már a lelkes amatőr kategóriából kinőttünk és jobb szó nem lévén mondjuk, hogy nem akkora szentségtörés, ha profiként említjük az ezen a szinten ügyködő lövészeket. Innentől nincs más dolgunk, mint folyamatosan fejleszteni a képességeinket, tudásunkat, csiszolgatni a mozdulatainkat, hogy az eddigieknél is eredményesebbek lehessünk, illetve ha valaki hozzánk fordul segítségért, már nagyjából van fogalmunk hogyan lehetne neki az alapinduláshoz szükséges segítséget megadni a lövészeti témában.

FONTOS TUDNI!

Attól viszont, hogy már tudunk két egyeneset lőni még nem lettünk „INSTRUKTOROK”! Ez a műfaj, veszélyes műfaj, egy le nem tesztelt gyakorlat illetve egy pillanatnyi figyelem kihagyás tragédiához vezethet! Egy oktatónak óriási a felelőssége, mind szakmailag, mind jogilag! Az önjelölt kiképzők akaratukon kívül is könnyen összehozhatnak balesetveszélyes trükköket, illetve ha nem látják előre a tanulóik gondolatait, egy hibás mozdulat esetén esély sincs a kijavítására! Még a végzett oktatók között sem mindegyik alkalmas valós eredmények átadására másoknak, maximum saját magát tudja, úgy ahogy egyenesben tartani, felügyelni, de úgy megosztani információt, hogy a többiek hasznára lehessen nem feltétlenül fog tudni. Ennek több oka is van. Nem is feltétlenül az edzés program anyagai közé való téma, de mindenképpen fontosnak érzem itt és most tisztázni ezt a dolgot. Mert hiába is szeretnénk jó szándékkal is akár vagy érdekből felkarolni másokat, ha nem vagyunk még kellő tapasztalat és tudás birtokában ahhoz, csak veszélyhelyzetet teremtünk és bajt hozunk a fejünkre, és az sem szerencsés, ha stílusunk, hozzá állásunk miatt összesúgnak a hátunk mögött.

Lássuk az első feladatot!

Feladat:

Tárazzunk a tárba 10 db lőszert. A tárat helyezzük a fegyverbe, majd töltsük csőre a fegyverünket! Ha a fegyver külső mechanikus biztosítóval el van látva, akkor biztosítsuk be, ha a fegyveren nincs külső mechanikus biztosító, mint pl. ( Glock, Sig Sauer egyes típusai) akkor természetesen ezt a lépést kihagyhatjuk! A fegyvert helyezzük a tokba. Jelzésre rántsuk, ki a fegyvert a tokból emeljük a célpontra, ami a már jól megszokott a/4 – es fehér lap, 5 méterre elhelyezve. A lövést igyekezzünk a fehér lap közepére elhelyezni. A lövést követően a fegyvert ismételten helyezzük a tokba a biztonságra ügyelve. A fegyver markolatát ne engedjük el, folyamatosan legyen stabil fogás a markolaton még a tokban is, ezzel tudjuk szoktatni a kezünket a megfelelő pozíció megszokásához! Adjuk le ezzel a szisztémával a 10 lövést normál célzott lövési tempóban. Ha a 10 lövés 5 centis körön belül van, akkor jó úton haladunk! Ha a 4 – 5 lövés kikerül az említett 5 centis körből, akkor vegyük visszább a lövések tempóját, illetve összpontosítsunk jobban az elsütő billentyű húzására!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

090034
MaMa19
TegnapTegnap32
A hétenA héten185
A hónapbanA hónapban672