Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Fémezzünk kicsit! A következő feladat inkább már a verseny feladatokra történő felkészítést szolgálja, illetve segít megszokni a fém célok méreteit illetve a távolságokhoz viszonyított célképeit! Ma már szinte minden lőtéren vannak fém célok, amik vagy a szabvány IPSC célok vagy valami egyedi nem felboruló inkább csak a hanggal visszajelző kongatós vasak. Ezeknek most nagy hasznát vehetjük. A fém célokra lövés egy egészen más műfaj, mint a papírcélokra való lövés. Ha itt hibázik, a versenyző azonnal elmarad a cél visszajelzése és már ismételhet a lövész, ha szükség lenne rá! Viszont ha mellé lő a versenyző és a cél mellett a talaj vagy a növényzet miatt nem látja a becsapódást, igen nehezen fog tudni korrigálni, mert nincs viszonyítási pontja, hogy merre hibázott! Érdemes jól begyakorolni a fémekre történő lövések leadását, mert gyakorlatilag szinte minden lövész versenyszámban találkozni fém célokkal!

Feladat:

Helyezzünk ki magunk elé 5 db kis vagy nagy fém célt, amilyet éppen találunk a felboruló fajtából! A távolság semmi keppen se legyen 10 méternél kevesebb! Tárazzunk, 5 lőszert majd töltsük meg a fegyverünket és tegyük a tokba. Jelzésre minden fém célra adjunk le 1 lövést. Igyekezzünk a lövések sebességét úgy megválasztani, hogy a lövéseink mind célba érjenek!

FONTOS!

A mondást senki ne felejtse el! „ ÖRÜLNEK AZOK, AKIK ELSŐKÉNT LŐNEK, DE ÜDVÖZÜLNI CSAK AZ FOG, AKI TALÁL IS ! „

Hiába adjuk le gyorsan a lövéseket, ha azok célt tévesztenek! Lehet, hogy van ugyan elegendő tartalék lőszerünk, de a hiba nagyon viszi az időt, emiatt a rá ismétlés, ha nem kellő odafigyeléssel tesszük, jó eséllyel ismét célt fog téveszteni, és olyan verseny hátrányba kerülhetünk emiatt, amit már a pálya többi részén nem fogunk tudni korrigálni!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088260
MaMa21
TegnapTegnap68
A hétenA héten423
A hónapbanA hónapban1064