Sportlövészet

Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését és a hibák feltárását.

Tovább

Önvédelem

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Tovább

Edzéstematika

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Tovább

Fegyver tesztek

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Tovább

Már egy ideje dolgozunk a fegyverrel, megismertük kívül belül, végrehajtottunk jó pár gyakorlatot és ez idáig viszonylag gyors fejlődésen mentünk át, látványosan látszik megtérülni a befektetett energia és az idő! Előbb, utóbb viszont ahogy fejlődünk és aknázzuk ki az agyunkat illetve fizikai képességeinket, eljutunk egy szintre ahol már a fejlődés látszik, csak jóval lassabban illetve nagyobb energiába kerül a fejlődést fenntartani és már nem is olyan látványos! Ez egy természetes folyamat ezen ne lepődjön meg senki! Amikor észleli magán a lövész ezeket a dolgokat, akkortól egy új és keményebb edzésprogramot kell, hogy felvállaljon, mert lassan elér a teljesítőképessége határára. Nem, nem fog itt megállni, ha kellően elszánt! Ha viszont nem elég céltudatos, és csak a gyakorlatok élvezeti faktorát tartja szem előtt akkor bizony a lövész ezen a szinten meg is reked! De lépjünk túl ezen és lássuk a következő gyakorlatot!

Feladat:

A meglévő tárainkat tárazzuk tele! Alapból 2 tár szokott a fegyverekhez rendszeresítve lenni, bár az utóbbi időben már a 3 sem szokatlan egy egy gyártónál! Az első teli tárat helyezzük a fegyverünkbe majd töltsük meg a fegyvert és helyezzük a tokba. Kezdjünk el számolni, ahogyan az előző gyakorlatnál és rántsuk ki a fegyvert a tokból számolásra és egy pillanatra célozzuk meg a célpontot, majd azonnal tegyük a fegyvert vissza a tokba, de a markolatát ne engedjük el! Folyamatosan ismételjük a kiszúrásokat és minden 10. számolásra adjunk le egy lövést a célpontra, a már megszokott fehér lapra az 5 centis körrel a közepén, amit 5 méterre helyeztünk el. A gyakorlatot addig végezzük, ameddig kiürül a tár! A tár kiürülését követően azonnal dobjuk a földre és töltsük, újra a fegyvert majd tegyük a tokba. Ezt követően emeljük mindkét kezünket a fejünk fölé, és számolásra rántsunk fegyvert és a célpontra mutassunk vele, majd ezt követően azonnal tegyük vissza a tokba és a kezünket ismét emeljük a fej fölé és a gyakorlatot addig ismételjük, ameddig a tár ki nem ürül! A feladat végén pedig a 3. tárat időkorlát nélkül lőjük a célpontra célzott lövések formájában.

Ha valaki végigcsinálja ezt a feladatsort, akkor igen jól fogja érzékelni, hogy hol, milyen izmok szükségesek a feladathoz illetve melyiket kell még megtréningeztetni, hogy jobban működhessen!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

045620
MaMa92
TegnapTegnap44
A hétenA héten136
A hónapbanA hónapban993