Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

A sportlövészek sok esetben egy kézzel fogják a fegyvereiket, mert a szabályok ezt követelik meg, de ezzel a technikával célba találni sok gyakorlást igényel! A kezdő lövészeknek - ameddig a kellő gyakorlottságot el nem érik - mindenképpen javasolt a kétkezes fegyverfogás!

A kétkezes fegyverfogás stabilabb fegyvertartást és pontosabb lövést eredményez nagyobb távolságokon is még gyengébb fizikai állóképesség esetén is!

Ne feledd, mindezektől függetlenül az elsütő billentyű kezelése kiemelt fontosságú! A kétkezes fegyverfogás csak segít kiaknázni a lehetőségeket, illetve segít uralni a fizikai hatásokat, amiket a fegyver okoz a lövés pillanatában!

Lassan kezdjük egész jól uralmunk alá hajtani a fegyverünket és egyre több jól kivitelezett lövést adunk le, amelyek nagyjából oda csapódnak, ahová terveztük őket. Ez már sikerélmény a javából! Ilyenkor kell nagyon figyelnünk akár csak a friss jogosítvánnyal rendelkező autósnak, aki már egész ügyesen uralja a járművét, de azért még egy pillanatnyi figyelem kihagyás balesetet okozhat! Továbbra is használjuk a kétkezes fegyverfogást és tartsunk ki az időkorlát nélküli célzott lövések mellet még egy picit.

Ha már valaki érezné, hogy kicsit kezd belefásulni az edzésekbe, annak mindenképpen be kell iktatnia egy "lazító" edzést, ahol gyakorlatilag arra lőhet, amire csak akar (nyilván a biztonságot szem előtt tartva). Játszhat, élvezze a lövést! Lőjön közelebbre, távolabbra, ami éppen eszébe jut, és élvezze a játékot! Azt viszont mindenképpen tartsuk szem előtt: ha kellő gyakorlat nélkül akarunk komolyabb eredményeket elérni, akkor kudarcokkal szembesülhetünk! Mindig kalibráljuk be jól, hogy mennyit edzettünk és az milyen eredményekre jogosít fel bennünket! Ha nem jól mérjük fel képességeinket, a kudarc élmény mellett veszélynek is kitesszük magunkat. Erre nagyon vigyázzon minden lövész. Hamarosan tovább léphetünk a már lassan unásig gyakorolt pontlövésről, de mivel a pontlövés a lövészet alappillére, elég sok időt szükséges szánni rá, hogy később, amikor gyorsan és pontosan szeretnénk lőni, ne üssenek vissza hiányosságok!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088260
MaMa21
TegnapTegnap68
A hétenA héten423
A hónapbanA hónapban1064