Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

 

FONTOS! A lőgyakorlat megkezdése előtt szerezzünk be egy védő szemüveget illetve egy fülvédőt! Ezek nélkül a védő felszerelések nélkül ne kezdjünk meg lövészetet!

ALAP LŐGYAKORLAT:

Az első és egyik legfontosabb feladatunk, hogy szokjunk össze a fegyverrel lövés közben. Érezzük meg, hogy mekkorát üt és milyen irányban gyakorol hatást a kezünkre. Ha ezek az információk begyűjtésre kerültek, sok problémát elkerülhetünk és hatékonyabbá tehetjük az edzéseinket.

Az első lőgyakorlat, hogy időkorlát nélkül, minden zavaró tényező kizárásával, 5 méter távolságból adjunk le lövéseket egy A/4–es fehér lapra! Érdemes 5 lövésenként végrehajtani a feladatot, mert a kezdő lövészek - ameddig össze nem szoknak a fegyverükkel - kevésbé terhelhetőek, így elkerülhetjük a felesleges lőszer pazarlást és a negatív élményeket. Ismételjük a lövéseket 3–5 alkalommal és figyeljünk az elsütő billentyű kezelésére, mégpedig arra, hogy ne rántsuk a billentyűt hanem egyenletesen préseljük!

Ha a lövések 5 méter távolságból egy 10 centiméteres körön belül vannak, akkor nagyjából jó úton vagyunk! Próbáljuk még finomabban préselni a billentyűt és növeljük a távolságot 7 méterre! Edzésenként maximum 100 lőszert használjunk el, és ha szükségét érezzük, tartsunk pihenőt! Nem tűnik fel eleinte, de a lövészet kimondottan komoly igénybevételt jelent a koncentráló képességünknek!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088815
MaMa21
TegnapTegnap26
A hétenA héten156
A hónapbanA hónapban375