Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Elérkeztünk hát idáig! Megtanultuk a fegyverrel kapcsolatos biztonsági szabályokat, a gyakorlatban már helyesen alkalmazzuk. Ismerjük a működési elvét, megtanultuk a tárcseréket, akár álló helyben akár mozgásban. Már egész jól megismertük a korlátainkat, tudjuk a hiányosságokat, már önállóan döntünk egy-egy feladatsor megoldása ügyében, és ha odafigyelünk, egész szép eredményeket produkálunk. Most összemossuk az eddigi részfeladatokat, és egy pályát fogunk végig lőni, ahol gyakorlatilag az eddig megtanult, dolgokat kell majd kamatoztatnunk! Lássuk.

Feladat:

A végrehajtáshoz szükség lesz 3 tárra és 30 db lőszerre! Mind a 3 tárba 10-10 lőszert tárazzunk. A célanyagok között legyen kis és nagyméretű fém cél, A/4 – es fehér lap illetve A/4 – es fehér lap körrel a közepén és a célokat helyezzük el egy egyenes mentén, tőle jobbra illetve balra és a távolságokkal is játszunk. A papír célok elhelyezésénél figyeljünk, hogy a legközelebbi 2 méter legyen, a legtávolabbi lehet akár 20 méteren is. A fém célok esetében a legközelebbi 9 méternél nem lehet közelebb a legtávolabbi akár 25 méteren is lehet. Ha a célokat elhelyeztük, alakítsunk ki lőállásokat, ahonnan a lövéseket az adott célra le fogjuk adni! A feladat lényege, hogy a fém célokat fel kell borítanunk a papír célokra pedig előre, határozzuk meg, hogy melyikre mennyit kell majd lőnünk és azon hova. Határozzuk meg a testhelyzeteket is illetve számoljunk azzal is, hogy a feladat során tárcseréket is be kell iktatnunk!

FONTOS!

A pozíciókban állva ellenőrizzük le, hogy az onnan meglőni kívánt cél mögött megfelelő lövedékfogó van – e, illetve a lőtér szabályzat engedi – e az, abba az irányba történő lövést! Ha ezzel megvagyunk, akkor gondoljuk, át melyik pozícióból lövünk álló testhelyzetből és melyikben lesz majd esetleg térdelő vagy fekvő testhelyzet. Járjuk be a pályát az elejétől a végéig és szépen lassan „bábozzuk „el, honnan melyik célra lövünk és hányat illetve milyen testhelyzetből! Ha kell, akkor akár többször is ellenőrizzük a pályát, hogy minden lövést tökéletesen kontroll alatt tudjunk tartani! A legszerencsésebb, ha a kész pályát ellenőriztetjük az adott lőtéren lőgyakorlat vezetésére feljogosított személlyel is! Illetve lépésről lépésre elmondjuk, mit is szeretnénk! A végső áment mindenképpen neki kell kimondania, hiszen ő vállalja a felelősséget, ezért lőgyakorlat vezető nélkül ne kezdjünk gyakorlatot! A végrehajtás során először lassan biztonságosan időkorlát nélkül menjünk végig a pályán, majd ha kitapasztaltuk, hogy mik a nehézségek és már rutinosabbak vagyunk, akkor induljunk neki még egyszer! Akkor már növelhetjük a sebességet, de a biztonságot tartsuk szem előtt mindig!

Mindenkinek jó edzést és sok sikert kívánok!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088259
MaMa20
TegnapTegnap68
A hétenA héten422
A hónapbanA hónapban1063