Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Közeledünk a kezdő tréningek végéhez.

Lassan a fegyverkezelési rutinunk már elégséges lesz a biztonságos továbblépéshez, de még van pár gyakorlat, amivel biztosabbá tehetjük magunknak, hogy a haladó tréningeken is eredményesek lehessünk.

Ez itt most nem mindenkinek fog tetszeni, pedig hatékony edzésmódszer!   

A lövések előtt tegyünk a csuklónkra súlyokat! Szinte bármelyik sport boltban kaphatóak, pár ezer forintért csukló súlyok. A kezenkénti 30-50 deka plusz súly már hatékony, kellő módszer esetén!

Tárazzunk 10 lőszert és 7 méter távolságból adjuk le a lövéseket a már jól megszokott A/4-es fehér lapra úgy, hogy a csuklóinkon legyen az említett csukló súly. Magunk elé helyezzük le az óránkat és állítsuk stopper funkcióra, majd az órát is figyelve nyújtsuk ki a kezünket a célpontra és percenként adjunk le 1 lövést a célra, de közben a karjainkat folyamatosan tartsuk a célponton, ne húzzuk vissza, ne pihentessük! A lapra rajzoljunk egy 10 centis kört és igyekezzünk a lövéseinket a körön belül tartani. Ez egy elég undorító gyakorlat, és nem igen szokták szeretni a lövészek, be kell valljam én is utálom, viszont a gyakorlást követően az lesz eredmény, hogy az alapból közel 1 kilós fegyver célponton tartása akár 30-50 lövés esetén sem fogja a lövészt fizikálisan meggyötörni. E miatt sokkal pontosabban és tempósabban fogja tudni leadni a lövéseit!

Egy edzésen csak egy ilyen fizikai gyakorlatot hajtsunk végre csukló súllyal! A túlzásba vitt erőltetés csak a karokat, vállakat teszi tönkre, plusz eredményt nem fog jelenteni.

A további 90 lövést teszt formájában adjuk le.

Emlékszünk még amikor a lövéseket időkorlát nélkül adtuk le, de mértük a végrehajtás idejét? Tegyük most is ezt! Adjunk le 5 lövést 10 méter távolságból egy A/4-es fehér lapra. A lapra rajzoljunk vastag filctollal egy 15 centis kört és időkorlát nélkül adjuk le rá a lövéseket folyamatosan. Ez az első 5 lövés ideje legyen az alap idő, ezt követően a maradék lőszerünket ötösével tárazva lőjük a körre és igyekezzünk a végrehajtási időkből lefaragni! Ha az alap időt minimum a felére tudjuk csökkenteni, akkor bizony elég jól tréningeztünk eddig és hamarosan a haladó csoportban lehetünk!

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088816
MaMa0
TegnapTegnap22
A hétenA héten157
A hónapbanA hónapban376