Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését.

Sportlövészet

Sportlövészethez kapcsolódó tréning feladatok gyűjteménye.

Tréningek

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Önvédelem

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Edzéstematika

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Fegyver tesztek

Egy kis erőnléti tréning! Attól függetlenül, hogy már egész jól haladunk és gyakorlatilag teljesen biztonságosan kezeljük a fegyvert, esetleg már viszonylag nagy távolságba is eredményesen lövünk, az erőnléti edzéseket nem ússzuk meg, illetve ha elsumákoljuk, mondván, hogy az élvezeti értéke nem túl nagy, messze nem fogunk olyan gyorsan fejlődni, mint egyébként lehetne!

Feladat:

A tárat töltsük fel 15 lőszerrel, illetve ha kevesebb a befogadó képessége, akkor, ami belefér! A sport boltokban kapható csukló súly, ha beszerzünk egy párat, akkor nagy segítségünkre lehet az erőnléti edzéseinken! Helyezzünk mindkét csuklónkra egy 30 dekásat. A fegyverünkbe helyezzük a teli tárat és töltsük csőre, a célpontunktól 8 méterre vegyük fel a tüzelési testtartást. Ezt követően húzzuk vissza mind két karunkat könyökben behajlítva úgy, hogy eközben a fegyverünk csöve a cél felé mutat, és az újunkat tegyük a sátorvason kívülre. Kezdjünk el számolni és minden egyes számolásra dinamikusan szúrjuk a fegyvert a célpontra, ami a már jól bevált a/4 – es fehér lap a közepén egy 5 centis körrel, és azonnal húzzuk is vissza alap pozícióba. Mondhatni súlyzóként funkcionál a fegyverünk. Nagyjából másfél másodpercenként számoljunk, a 10. számolásra a kiszúrást követően adjunk le egy célzott lövést a célpontra, majd a lövés után azonnal folytassuk a számolást és folyamatosan minden 10. – re adjunk le további lövéseket ameddig a lőszerünk tart a tárban.

Ez a feladat már komoly fizikai kihívásokkal szembesíti a lövészt, de aki végig csinálja a feladatsort, az heteken belül látványosan fog gyorsulni a célpontra szúrással.

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

088259
MaMa20
TegnapTegnap68
A hétenA héten422
A hónapbanA hónapban1063